Království perníku - zážitkové programy, muzeum perníku
ADRESAR.cz

Služby pro turisty v turistické oblasti Poodří [ Encyklopedické heslo ]

Propojená síť fungujících turistických informačních středisek je všude ve světě prověřeným účinným nástrojem rozvoje cestovního ruchu v regionech.
Turistické informační středisko je nejvýznamnějším kontaktním bodem mezi individuálním zákazníkem a subjekty cestovního ruchu v oblasti a v místě.

V oblasti Poodří se nachází řada informačních center, které nabízí turistům informace z oblasti historie měst a obcí, kultury, sportu, kulturních památek, vlakových a autobusových spojů, stravování a ubytování v širokém okolí a další dle požadavků a potřeb turistů.

Součástí nabídky je prodej map měst, turistických a cyklistických map, autoatlasů, pohlednic, publikací a průvodců, propagačních materiálů, upomínkových předmětů a suvenýrů, turistických známek, apod.

Některá informační centra nabízejí prodej vstupenek na kulturní, sportovní a společenské akce, případně nabízejí placené služby jako kopírování a přepis textu, ověřování podpisů a listin.

Rovněž pak poskytují bezplatné služby s možností nahlédnutí do katalogů cestovních kanceláří, databáze firem, podnikatelů, institucí, vizitky, propagační materiál a letáky (historie města, kulturní památky, zdravotnické služby, tipy na výlety, důležitá telefonní čísla apod.) Další službou je zprostředkování procházky s průvodcem pro skupiny (školní výlety, organizované zájezdy, apod.).

Na území Poodří působí celkem deset informačních center s tím, že některá mají provoz omezen jen na turistickou sezónu.

UMÍSTĚNÍ

DALŠÍ INFORMACE: http://www.Poodri.TOURISM.cz
Typ záznamu: Encyklopedické heslo
AKTUALIZACE: Kateřina Křenková (Obecní úřad Bartošovice) org. 56, 27.08.2004 v 09:34 hodin