Království perníku - zážitkové programy, muzeum perníku
ADRESAR.cz

Dopravní přístupnost v turistické oblasti Slovácko [ Encyklopedické heslo ]

Slovácko je dobře dostupné vlakem, autem, autobusem i letadlem.

Vlak: Břeclaví projíždějí mezinárodní rychlíky, expresy, vlaky Intercity a Eurocity od Vídně a Bratislavy a pokračují dále přes Brno na Prahu, nebo přes Hodonín, Staré Město směrem na Přerov a Ostravu. Z významných železničních uzlů se jednoduše dostanete vlakem nebo autobusy do dalších míst regionu.

Auto a autobus: Meziměstské autobusové linky vás na Slovácko dopraví z Prahy, Brna, Ostravy, Bratislavy i Vídně. Automobilem lze přijet po dálnici z Prahy přes Brno. Dálnice protíná region a za Břeclaví pokračuje směrem na Bratislavu. Příjezd z Vídně umožňuje silnice I. třídy E 461, od Ostravy silnice I. třídy č. 55 přes Přerov, Uherské Hradiště a Břeclav.

Letadlo: Velká mezinárodní letiště jsou v Praze (cca 300 km) a ve Vídni (cca 100 km). Nejbližší větší vnitrostátní letiště jsou v Brně, Ostravě a Kunovicích.

Po Slovácku lze cestovat všemi možnými dopravními prostředky: autem, autobusem, vlakem, na kole, lodí i letadlem. Návštěvníkům regionu jsou k dispozici půjčovny aut i kol, v okolí Baťova kanálu i půjčovny lodí. Hustá silniční síť a stovky kilometrů vyznačených cyklotras vám umožní dojet autem nebo na kole ke každé památce v regionu. Problémem může být parkování v centrech větších měst. Pokud nevlastníte povolení, které vydávají úřady měst, můžete parkovat jen na vyhrazených parkovištích, jejich kapacita však v letních měsících bývá většinou nedostatečná.

Při přepravě na kratší vzdálenosti (hlavně ve městech) je vhodné využít služeb taxi. Stálá stanoviště taxi bývají většinou u vlakových nebo autobusových nádraží a u hotelů.

Bližší informace pak získáte na tel. čísle 1180 - "informace o telefonních číslech v ČR".

Zdroj: www.Slovacko.cz

UMÍSTĚNÍ

DALŠÍ INFORMACE: http://www.idos.cz.
Typ záznamu: Encyklopedické heslo
AKTUALIZACE: Ladislav Hollý (archívní záznam) org. 56, 08.02.2005 v 12:56 hodin